فوربلاگ فوربلاگ .

فوربلاگ

خاصیت حیرت‌آور عسل برای سلامتی بدن، پوست و مو

عسل یک خوراکی محبوب و بسیار مقوی است. افراد عسل را به خوردنی‌های مختلف اضافه می‌کنند تا طعم بهتری بگیرند. عسل بسیار سالم‌تر از شیرین‌کننده‌های مصنوعی است که ما به‌طور رایج از آن‌ها استفاده می‌کنیم. در مقاله‌ای که امروز در دیجی‌کالا مگ برایتان تهیه کرده‌ایم قرار است شما را با خواص عسل برای سلامتی بدن، پوست و مو آشنا کنیم و ارزش غذایی آن را بگوییم. علاوه بر این عوارض جانبی عسل را در اختیارتان قرار می‌دهیم و در پایان طرز درست کردن چند اسموتی با آن را یاد می‌دهیم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

ارزش غذایی عسل
یک قاشق چای‌خوری عسل حاوی تقریبا ۲۱ کالری و ۶ گرم کربوهیدرات است. در ادامه ارزش غذایی ۱۰۰ گرم عسل آورده شده است‌.


چرا عسل برای سلامتی بدن مفید است؟
از زمان‌های قدیم و قبل از اینکه شکر در دسترس همه قرار بگیرد، از عسل استفاده می‌‌شد. عسل سرشار از مواد مغذی ضروری برای سلامت بهینه‌ی بدن است. هرچند نباید در مصرف عسل زیاده‌روی کنید، چون فروکتوز زیادی دارد. یک قاشق چای‌خوری عسل حاوی تقریبا ۴ گرم فروکتوز است که این یعنی می‌تواند عارضه‌هایی مانند مقاومت به انسولین را بدتر کند. بنابراین حتما کمتر از ۲۵ گرم فروکتوز در روز مصرف کنید تا دچار عوارض جانبی نشوید.

محققان مخالف مصرف عسل خام یا پاستوریزه نشده هستند، چون در بعضی از مطالعات نشان داده شده که عسل خام ممکن است منجر به مسمومیت غذایی شود. ترکیب عسل و دارچین ترکیب سالم‌تری نسبت به عسل تنها است. از آنجایی که دارچین می‌تواند با التهاب و سرطان مبارزه کند، ترکیب آن با عسل می‌تواند اثرات مفید آن را دو چندان کند. ترکیب عسل و دارچین همچنین می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد. حتی ترکیب عسل و سیر هم می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی بدن داشته باشد. دو تا سه عدد سیر خرد شده را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

عسل یا شکر؛ کدامیک بهتر است؟
طبیعتا عسل به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، گزینه‌ی بهتری نسبت به شکر به شمار می‌رود. با این حال نه در مصرف عسل و نه در مصرف شکر نباید زیاده‌روی کنید. می‌توانید به جای شکر عسل مصرف کنید، منتها باید تعادل را رعایت کنید.

خواص عسل برای سلامتی بدن
عسل حاوی مقدار زیادی ترکیبات گیاهی مفید است که همگی به روش‌های مختلف سلامتی بدن را افزایش می‌دهند. از جمله خواص عسل می‌توانیم به تنظیم سطح کلسترول خون و قند خون، همچنین پیشگیری از بیماری‌های کشنده مانند بیماری قلبی و سرطان اشاره کنیم. ترکیب عسل و آب لیموترش خواص درمانی زیادی دارد. مخلوط آب و عسل هم برای سلامتی مفید است. در ادامه خواص عسل برای سلامتی بدن را در اختیارتان قرار داده‌ایم.

۱. سطح کلسترول خون را تنظیم می‌کند
تنظیم میزان کلسترول خون یکی از خواص عسل به شمار می‌رود. در یک مطالعه نشان داده شد مصرف ۷۰ گرم عسل به مدت ۳۰ روز منجر به کاهش ۳ درصدی میزان کلسترول خون شد. یک مطالعه‌ی دیگر به این نتیجه رسید که مصرف عسل کاهش ۸ درصدی سطح کلسترول خون را به دنبال داشت. جالب است بدانید که نشان داده شده عسل سطح کلسترول خوب یا همان HDL را هم افزایش می‌دهد.

یک مطالعه‌ی آلمانی نشان داد استفاده از عسل به جای شکر منجر به پایین آمدن سطح کلسترول خون شد. بر اساس نتایج یک مطالعه عسل می‌تواند با سطح بالای کلسترول مبارزه کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عسل می‌توانند از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت کنند. عسل همچنین می‌تواند در تنظیم سطح کلسترول خون مفید باشد. یک روش هوشمندانه برای جای دادن عسل در رژیم غذایی این است که از آن به جای شکر استفاده کنید.

۲. می‌تواند سرفه و سرماخوردگی را درمان کند
تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که عسل می‌تواند در درمان سرفه مفید باشد. در یک مطالعه روی کودکان نشان داده شد عسل سرفه‌ی شبانه را کاهش داد و کیفیت خواب را بهبود بخشید. این مطالعه همچنین عنوان کرد که عسل به اندازه‌ی دکسترومتورفان مفید است که یک ترکیب رایج در شربت‌های سرفه به شمار می‌رود.

هرچند باید حواستان به یکی از عارضه‌های خطرناک مصرف عسل به نام بوتولیسم باشد. این عارضه نوعی مسمومیت غذایی محسوب می‌شود که کودکان زیر یک سال را تحت تأثیر قرار می‌دهد. قبل از دادن عسل به کودک خود برای درمان سرماخوردگی و سرفه حتما با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید خطری کودک شما را تهدید نمی‌کند.

در یک مطالعه نشان داده شد کودکانی که عسل خوردند، کاهش شدت و تعداد دفعات سرفه را تجربه کردند. بهتر است نوعی از عسل را مصرف کنید که تیره‌تر است، چون مطالعات نشان داده‌اند که عسل تیره‌تر آنتی‌اکسیدان بیشتری دارد. یک مطالعه عنوان کرد که یک قاشق عسل می‌تواند به بهبود کیفیت خواب کودکی که سرفه می‌کند کمک کند. مخلوط آب گرم و عسل هم می‌تواند در درمان سرماخوردگی اثرگذار باشد‌. این ترکیب گرفتگی گلو را برطرف کرده و از کم‌آب شدن بدن پیشگیری می‌کند. نشان داده شده که مصرف عسل می‌تواند طول دوره‌ی سرماخوردگی را تا دو روز کاهش دهد.

۱۴ درمان خانگی عالی برای سرماخوردگی تابستانی (و راه‌های پیشگیری از آن)
۲۳ خوراکی و نوشیدنی مفید برای درمان فوری سرماخوردگی
۳. به حفظ فشار خون در محدوده‌ی طبیعی کمک می‌کند
یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ به این نتیجه رسید که عسل اثرات مثبتی روی فشار خون بالا دارد. اگر دچار فشار خون بالا هستید، حتما عسل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

۴. سوختگی‌ها و جراحت‌ها را درمان می‌کند
نشان داده شده که استعمال عسل روی سوختگی‌ها، به‌ویژه سوختگی‌های تازه باعث مبارزه با رادیکال‌های آزاد و کاهش احتمال شکل‌گیری جای زخم می‌شود. در صورتی که دچار سوختگی جزئی شدید، ابتدا مقداری آب ولرم روی محل زخم بریزید. زمانی که دمای ناحیه‌ی مدنظر کاهش پیدا کرد، روی آن مقداری عسل بمالید.

یک مطالعه عنوان کرد عسل می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای درمان جراحت‌ها باشد. علت این موضوع خواص ضدعفونت عسل است. نشان داده شده که عسل به فرآیند بهبود جراحت‌ها سرعت می‌بخشد. شواهد نشان می‌دهند پوشاندن محل زخم با عسل به استریل کردن آن ناحیه در مدت زمان کم کمک می‌کند. عسل همچنین می‌تواند در درمان زخم‌ها و جراحت‌های مزمن مفید باشد.

۵. سلامت قلب را افزایش می‌دهد
آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عسل از قلب محافظت می‌کنند. عسل از اکسیداسیون کلسترول بد در خون جلوگیری می‌کند و از این طریق سلامت قلب را بهبود می‌بخشد. تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که عسل شکل‌گیری پلاک‌ها را کاهش می‌دهد که عروق را تنگ می‌کنند و منجر به حمله‌ی قلبی می‌شوند. حتی پلی‌فنول‌های موجود در عسل هم نقش مهمی روی سلامت قلب دارند. بسیاری از مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش مصرف پلی‌فنول‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کم کند.

۶. خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد
شاخص گلیسمی عسل پایین بوده و بین ۴۵ تا ۶۴ است. بنابراین افراد دیابتی می‌توانند آن را به میزان متعادل مصرف کنند. بسیاری از مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف عسل سطح انسولین خون را افزایش و میزان قند خون را کاهش می‌دهد. علاوه بر این نشان داده شده که عسل سطح قند خون ناشتا را پایین می‌آورد. منظور از شاخص ذکر شده، سطح گلوکز خون ۸ ساعت بعد از ناشتا بودن است.

هرچند مطالعات عنوان می‌کنند که باید در مصرف عسل تعادل را رعایت کنید. می‌توانید به چای، جو دوسر یا ماست حدود یک قاشق چای‌خوری عسل اضافه کنید تا از فواید بی‌نظیر آن برای سلامتی بدن بهره‌مند شوید. بر اساس گزارش‌های یک مطالعه‌ی ایرانی مصرف عسل اثرات مفیدی روی وزن بدن و لیپید خون افراد مبتلا به دیابت دارد.

در یک مطالعه‌ی دیگر نشان داده شد زمانی که بیماران به همراه داروهای ضددیابتی عسل مصرف کردند، اثرات مثبتی را تجربه کردند. بعضی از دیگر مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که اثرات منفی عسل و شکر روی سطح قند خون، هیچ تفاوت قابل‌توجهی با هم ندارند. بنابراین قبل از مصرف عسل حتما با پزشک مشورت کنید.

هر آنچه باید درباره‌ی دیابت نوع ۲ بدانید؛ علل، علائم و روش‌های درمان
رژیم غذایی برای دیابتی‌ها؛ ۱۱ خوراکی و نوشیدنی مضر برای افراد مبتلا به دیابت
۷. دندان‌درد را درمان می‌کند

یک مطالعه‌ به این نتیجه رسید که عسل در درمان دندان‌درد اثرگذار است. البته تحقیقات زیادی در این زمینه انجام نشده است و به تحقیقات بیشتری نیاز است. قبل از مصرف عسل برای درمان دندان‌درد با دندان‌پزشک مشورت کنید. (ایمپلنت در رشت)

۸. به مبارزه با سرطان کمک می‌کند
کمک به درمان سرطان را هم می‌توانیم از جمله خواص عسل بدانیم. نشان داده شده که ترکیبات فنولیک موجود در عسل خواص ضدسرطانی دارند و می‌توانند از انواع مختلف سرطان‌ها پیشگیری کنند. عسل خواص ضدالتهابی دارد و یکی از بهترین مواد غذایی برای مبارزه با سرطان به شمار می‌رود. عسل از گسترش سلول‌های سرطانی پیشگیری می‌کند.

این ماده‌ی غذایی سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد و در عین حال به سلول‌های سالم هیچ آسیبی وارد نمی‌کند. بعضی از تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که بیماران مبتلا به سرطان نباید طی گذراندن دوره‌ی درمان سرطان عسل مصرف کنند. بهترین کاری که می‌توانید بکنید این است که قبل از مصرف عسل برای درمان سرطان با پزشک مشورت کنید.

۹. رفلاکس معده را درمان می‌کند
از آنجایی که عسل سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف است، می‌تواند با رادیکال‌های آزاد مبارزه کند و رفلاکس معده را تسکین دهد. رفلاکس معده تا حدودی به دلیل آسیب دیدن پوشش سلول‌های دستگاه گوارش توسط رادیکال‌های آزاد رخ می‌دهد. عسل ممکن است التهاب موجود در مری را درمان کند. بافت عسل به پوشاندن غشای مخاطی مری کمک می‌کند.

نشان داده شده که عسل در بهبود سریع‌تر بیماری موکوزیت دهانی مفید است. می‌توانید از عسل برای درمان رفلاکس معده استفاده کنید. عسل حتی گلودرد را هم درمان می‌کند. افراد عسل را به یک فنجان چای گیاهی گرم اضافه می‌کنند و آن را می‌نوشند تا گلودردشان بهبود پیدا کند.

بعضی از مطالعات عنوان می‌کنند که عسل قند زیادی دارد و به همین علت منجر به تولید اسید بیشتر و در نتیجه بدتر شدن رفلاکس معده می‌شود. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم قبل از مصرف عسل برای درمان رفلاکس معده با پزشک مشورت کنید.

۱۰. مشکلات مربوط به معده را درمان می‌کند
خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی عسل می‌تواند به درمان انواع مختلف مشکلات مربوط به معده کمک کند. می‌توانید عسل و آب لیموترش تازه را به یک لیوان آب گرم اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا نتایج بهتری بگیرید. مطالعات عنوان می‌کنند که عسل مانوکا در درمان مشکلات مربوط به معده بهتر از سایر انواع عسل است. علت این موضوع این است که بیشتر انواع عسل معمولا هیدروژن پراکسید تولید می‌کنند که یک ترکیب ضدباکتریایی است، اما در اثر رقیق شدن با مایعات معده اثربخشی خود را از دست می‌دهد.

عسل مانوکا حاوی نوعی ترکیب ضدباکتریایی به نام متیل گلیوکسال است که ممکن است خواص ضدباکتریایی خود را در دستگاه گوارش حفظ کند و از این طریق به درمان مشکلات معده کمک کند. یک قاشق عسل خام می‌تواند از گاز اضافی معده پیشگیری کند.

عسل همچنین می‌تواند مانع از اثرات مضر میتوکسین‌ها شود (که ترکیبات سمی هستند که توسط قارچ‌ها تولید می‌شوند) و سلامت باکترهای روده را بهبود ببخشد. این موضوع به پیشگیری از هرگونه مشکل مربوط به معده کمک می‌کند. عسل مانوکا همچنین خواص ضدالتهابی دارد و می‌تواند زخم معده‌ی ناشی از اسید اضافی را بهبود ببخشد.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۸ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۴۴:۳۹ توسط:مهیا امینی موضوع: نظرات (0)